24 Şubat 2015 Salı

Bademli, Vanilya'li Ay Kurabiyesi (Amandel Vanillemaantjes)

 Gerekli Malzemeler:
150 gr. un
105 gr. margarin (Ben tereyagi kullandim)
50 gr. pudra sekeri
50 gr. cekilmis badem
kurabiyeleri mantolamak icin (125 gr.) pudra sekeri, yaklasik yarim paket
2 paket vanilya sekeri
Sirasiyla margarin, pudra sekeri ile karisacak, un ve cekilmis badem ilave edilecek ve guzelce bir hamur elde edilecek, hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartilip elle yarim ay sekli verilerek, yagli kagit serilmis tepsiye dizilip 180 derece firinda pisirilecek, pisen kurabiyeler firindan cikartildiktan sonra 1 dakika kadar bekletilecek, 2 paket vanilya sekeriyle yarim paket pudra sekeri karistirilip, kurabiyeler mantolanacak.

Afiyet Olsun


Recept in het Nederlands

(Amandel Vanillemaantjes)

 Ingredienten:
150 gr. bloem
105 gr. boter
50 gr. poedersuiker
50 gr. gemalen amandelen


Poedersuiker (ongeveer een halve bus)
2 zakjes vanillesuiker

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng boter met de poedersuiker tot het luchtig is. Meng hierdoor de bloem en gemalen amandelen en maak hiervan een deeg. Vorm kleine bolletjes en dan maantjes, bak ze 15 minuten in de oven (wel licht van kleur laten). Meng ondertussen de poedersuiker met vanillesuiker. Laat de maantjes na het bakken 1 minuut afkoelen en rol ze dan meteen door het suikermengsel (ze moeten nog warm zijn).

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats