24 Şubat 2015 Salı

Bülbül Konagi


Bülbül Konagi

Gerekli Malzemeler:
1 adet yumurta
1 paket tereyagi yada margarin
1,5 kasik yogurt
1 kasik sirke
1 cay bardagi sivi yag
1 paket kabrtma tozu
1 kase ceviz
1 adet yumurta aki

Serbeti icin:
3 su bardagi seker
3 su bardagi su
1/4 limon

Önce serbeti hazirlayip sogumaya birakalim.

hamur yoguracagimiz kaba eritip soguttugumuz tereyagini, yumurtayi, sivi yagi ve sirkeyi alalim. Azar azar unu ve kabartma tozunu ilave ederek kulak memesi kivaminda bir hamur elde edelim. Hamuru iki esit parcaya bolelim. Ilk parcayi merdaneyle yarim parmak kalinliginda acalim. Actigimiz hamurdan cay bardagi yardimiyla yuvarlak parcalar cikaralim. Hamurdan ayridigimiz ikince parcayida ayni sekilde acalim. Cay bardagiyla birinciye esit sayida yuvarlaklar keselim. Ikinci parcadan kestigimiz parcalarin ortasini kucuk bir kapakla kesip cikaralim. simit seklindeki ikinci parcalari, birincinin uzerine yumurta aki surerek yapistiralim. Havuz sekli alan tatlilarimizin bosluklarina, birer yarim ceviz ici yerlestirelim, yagli kagit serilmis tepsiye tatliyi dizelim. Firina surmeden once uzerine yumurta aki surelim. Tatlimizi orta isida pisirelim, tatlilar firindan cikar cikmaz serbeti üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats