6 Eylül 2016 Salı

Sürpriz Kurabiye

Gerekli Malzemeler:
125 gram margarin
1 yumurta
1 cay bardagi sivi yag
3 su bardagi un
4 corba kasigi pudra sekeri
1 corba kasigi yogurt
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartma tozu

Muhallebisi Icin; 1,5 su bardagi süt
1 Corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
5 corba kasigi toz seker
1 limonun rendesi ve suyu
üzeri icin;80 gr. bitter cikolata, Hindistan cevizi

önce 1,5 bardak süt, 1 corba kasigi un, 1 corba kasigi nisasta ve 1 limon kabugunun rendesi ve suyuunu iyice yavas, yavas karistirarak güzelce bir muhallebi pisirin, pisen muhallebinin icine en son toz sekerini katip, sogumaya birakin.

Diger tarafta sirasiyla margarin, yumurta, 1 cay bardagi sivi yag, 1 corba kasigi yogurt, 1 paket vanilya sekeri ve 4 corba kasigi pudra sekerini iyice karistirin, kabartma tozu karistirilmis unu azar, azar yedirerek hamur yogurun, ele yapismayacak kivamda olucak, eger un yetersiz gelirse birazdaha ilave edebilirsiniz.
hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartilarak, avuc icinde icli köfte gibi yuvarlak olusturun ve icine kasik yardimiyla muhallebi koyup kapatin, yagli kagit serilmis tepsiye kapattiginiz taraf alta gelicek sekilde yerlestirin. Orta hararetli firinda hafif pembelesinceye kadar pisirin. 80 gr. bitter cikolatayi benmari usulü eritin, bir kasik yardimiyla gelisi güzel soguyan kurabiyelerin üzerine gezdirin, üzerine Hindistan cevizi serpitirin.

Afiyet seker olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats