Yaprak sarmamiz icin gereken malzemeleri saymadan önce, ben normalda
yaprak sarmasi icin ölcü kullanmiyorum, herseyi gözkarari koyuyorum ama
tahminimce bir ölcü vereyim istiyorum.
Malzemeler:
yarim kilo kadar haslanmis yaprak
1,5 yada 2 bardak pirinc (arzu ederseniz icine birazda bulgul katabilirsiniz)
2 tane sogan (Incecik dogranicak)
2 yada 3 tane domates (Kabuklari soyulup onlarda incecik dogranicak)
kiymasini gözkarari koyuyoruz tahminen 100-150 gr yeterli olucaktir
3-4 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 kasik tereyagi
1-2 kasik zeytinyagi
bir tutam maydonoz
Nane, Kirmizi biber, karabiber ve tuz
Gelelim yapilisina, once pirinclerimizi bir güzel yikayip suyunu
süzüyoruz, icine ince kiyilmis sogan, maydonoz, domates, salca, kiyma,
baharatlarimizi tuzumuzu zeytinyagimizi ve tereyagimizi ilave edip iyice
karistiriyoruz ve icimiz hazir hale geliyor. yapragimizi düzgün bir
sekilde dograma tahtasina seriyoruz icine bir miktar ic malzememisden
koyup, yapraklari ice kivirip, incecik sariyoruz, malzemelerimiz bitene
kadar ayni islem devam ediyor, bittikten sonra sarmalarimizi
pisirecegimiz tencerenin altina 1-2 sira asmayapragi diziyoruz,
sarmalarimizi düzgün bir sekilde tencereye diziyoruz, üzerine
zeytinyagi gezdiriyoruz, bir kac damla limon suyu, bir miktar tuz
serpistiriyoruz ve sarmalarimizin üzerini yarim parmak gececek kadar su
döküp pismesi icin ocaga koyuyoruz, yaprak sarmamiz kaynayana kadar
ocagimizin alti harli olucak, kaynadiktan sonra altini kisip pimesini
beklicez, buarada tuzunun ayarinin iyi olup olmadigini anlamak icin
suyuna bakabilirsiniz eger tuzu az ise birazdaha tuz ilave
edebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder