6 Eylül 2016 Salı

Yaprak Sarmasi

Yaprak sarmamiz icin gereken malzemeleri saymadan önce, ben normalda yaprak sarmasi icin ölcü kullanmiyorum, herseyi gözkarari koyuyorum ama tahminimce bir ölcü vereyim istiyorum.
Malzemeler:
yarim kilo kadar haslanmis yaprak
1,5 yada 2 bardak pirinc (arzu ederseniz icine birazda bulgul katabilirsiniz)
2 tane sogan (Incecik dogranicak)
2 yada 3 tane domates (Kabuklari soyulup onlarda incecik dogranicak)
kiymasini gözkarari koyuyoruz tahminen 100-150 gr yeterli olucaktir
3-4 yemek kasigi domates salcasi
1 yemek kasigi biber salcasi
1 kasik tereyagi
1-2 kasik zeytinyagi
bir tutam maydonoz
Nane, Kirmizi biber, karabiber ve tuz

Gelelim yapilisina, once pirinclerimizi bir güzel yikayip suyunu süzüyoruz, icine ince kiyilmis sogan, maydonoz, domates, salca, kiyma, baharatlarimizi tuzumuzu zeytinyagimizi ve tereyagimizi ilave edip iyice karistiriyoruz ve icimiz hazir hale geliyor. yapragimizi düzgün bir sekilde dograma tahtasina seriyoruz icine bir miktar ic malzememisden koyup, yapraklari ice kivirip, incecik sariyoruz, malzemelerimiz bitene kadar ayni islem devam ediyor, bittikten sonra sarmalarimizi pisirecegimiz tencerenin altina 1-2 sira asmayapragi diziyoruz, sarmalarimizi düzgün bir sekilde tencereye diziyoruz, üzerine zeytinyagi gezdiriyoruz, bir kac damla limon suyu, bir miktar tuz serpistiriyoruz ve sarmalarimizin üzerini yarim parmak gececek kadar su döküp pismesi icin ocaga koyuyoruz, yaprak sarmamiz kaynayana kadar ocagimizin alti harli olucak, kaynadiktan sonra altini kisip pimesini beklicez, buarada tuzunun ayarinin iyi olup olmadigini anlamak icin suyuna bakabilirsiniz eger tuzu az ise birazdaha tuz ilave edebilirsiniz.


Afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats