6 Eylül 2016 Salı
Cig Börek
Gerekli Malzemeler: 2 yumurta,
20-22 kahve fincani un,
3,5 kahve fincani su,
Yarim kahve fincani sivi yag,
2 kahve fincani sirke,
1 paket kabartma tozu,
yeterince tuz
Ici Icin:250 gr. kiyma,
1 orta boy sogan,
1 orta boy domates,
3-4 tane sivri biber,
Yarim demet maydonoz,
1 kahve fincani su,
tuz,
Karabiber,
kizartmak icin sici yag
Elenmis unun ortasini havuz gibi acalim, icine yumurtalari, suyu, sivi yagi, sirkeyi, tuzu ve kabartma tozunu ekleyerek özlü bir hamur yoguralim. Hamurdan iri ceviz büyüklügünden az büyük parcalar koparip beze yapalim. Üzerine nemli bez örtüp yarim saat dinlendirelim. Bu arada kiymali harci hazirlayalim. Bir kapta kiymayi, Küp küp dogranmis sogani, kücük dogranmis domatesi, dogranmis sivribiberleri, kiyilmis maydonozu, tuzu, karabiberi ve suyu karistiralim. Dinlenmis bezeleri unlanmis bir zeminde 1 mm. kalinliginda acalim. Yufkalarin bir kenarlarina kiymali harc yapip diger kenarlarini üzerine kapatalim. Hamur kenarlarini tirnak uclariyla bastirarak kapatalim, isterseniz kapatma tirtili ile de kesebilirsiniz. Hamurlari kizdirilmis sivi yagda arkali önlü kizartarak emici bir kagit üzerine alalim, afiyetle yiyelim:-)
Etiketler:
benim mutfagimdan
,
Hamur isleri
0 yorum :
Yorum Gönder