Gerekli Malzemeler:
Hamuru icin:
1 paket oda sicakliginda margarin yada tereyagi (Ben tereyagi kullandim)
2 yumurta
2 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi sivi yag
2 yemek kasigi toz seker
1 paket Kabartma tozu
1 paket vanilya sekeri
1 limon kabugu rendesi ve suyu
alabildigince un
Ici icin:
4 tane rendelenmis elma
4 yemek kasigi toz seker
rendelenmis elmalar kararmasin diye yarim limon suyu
tarcin
iri dövülmüs ceviz (Ben cevizini bolca kullandim)
üzeri icin pudra sekeri
Yapilisi
4 elma rendesi, 4 kasik toz sekerle suyu cekene kadar iyice pisirilir,
icine iri dövülmüs ceviz ilave edilip karistirilir ocaktan alinir,
üzerine tarcin serpistirilip tekrar karistirip sogumaya birakilir.
Hazirldaigimiz
ic sogurken diger taraftan da hamurumuzu yogurabiliriz, 1 paket
odasicakligindaki tereyagi, 2 yumurta, 2 yemek kasigi yogurt, 2 yemek
kasigi sivi yag, 2 yemek kasigi toz seker, 1 paket vanilya sekeri ve
yarim limon kabugu rendesi ve suyunu hamur yogurma kabiniza koyun,
iyice karistirin, azar azar un ve kabartma tozunu ilave ederek, ele
yapismicak sekilde bir hamur yogurun, yogurdugunuz hamurdan beze alarak
hafif unlanmis tezgahta acin, acilan hamurun büyüklügüne göre parcalara
bölün, icten koyup rulo seklinde sarin, yada actiginiz hamuru karaler
halinde kesip icine elmali harctan koyup resimde görüldügü gibi iki uc
kenarlarini birbirlerinin üzerine koyup kapatin, yagli kagit serilmis
tepsiye dizin, orta hararetli firinda pisirin, soguyunca üzerine pudra
sekeri serperek servis yapin.
Afiyet olsun:-)
0 yorum :
Yorum Gönder