Gerekli Malzemeler:
125 gram damla cikolata (arzuya göre ister bitter, ister sütlü ben sütlüsünü kullandim)
100 gr margarin yada tereyagi (Ben tereyagi Kullandim)
100 gr seker
1 yumurta
200 gr un
1 cay kasigi kako
yarim paket kabartmatozu
1 cay kasigi kakule
Üzeri icin pudra sekeri
Bir
tavaya tereyagiyla cikolatayi koyup, kisik ateste karistirarak eritip
sogumaya birakin. Eritip soguyan malzemeye sekeri, arkasindan 1
yumurtayi karistirarak ekleyelin. Elenmis unun icine kakoyu, kabartma
tozunu ve kakule'yi karistirin. Cikolatali malzemeye azar azar ilave
ederek hamur yogurun, yogurdugunuz hamuru serin bir yerde 1 saat kadar
dinlendirin.
Firininizin ayarini 160-180 dereceye getirin. Dinlenmis
hamurunuzdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartip, elinizle yuvarlak
sekil verip, yagli kagit serilmis tepsiye dizin, 15 dakika kadar firinda
pisirip sogumaya birakin, soguyan kurabiyelerin üzerine pudra sekeri
serpip servis yapin.
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder