Gerekli Malzemeler:4 yumurta,
1 su bardagi yogurt,
1 su bardagi sivi yag,
3 su bardagi un,
1 paket kabartma tozu,
2 tatli kasigi seker,
tuz
Üzeri Icin:3 corba kasigi sivi yag,
Yarim kilo ispanak,
2 orta boy sogan,
yarim demet dere otu,
100 gr rendelenmis kasar,
tuz ve karabiber.
Yikanip
suyu sarkmis ispanaklar iri iri dogranir, kücük dogranmis soganlar bir
tavaya konur 3 corba kasigi sivi yagla kavrulur, kavrulan soganlarin
icine iri iri dogranmis ispanaklar, dere otu, tuzu ve kara biberi
katilir hafif kavrularak, sogumaya birakilir.
Bir kabta 4 yumurta ile
2 tatli kasigi seker mikserle cirpilir, yogurt ve sivi yag ilave
edilir, arkasindan elenmis un ve kabartma tozu katilip tahta kasik
yardimiyla karistirilir.
hafif yaglanmis bir kasik yardimiyla,
hamurdan alinir ve kücük tartolet yada kagit kek kaliplarina konur,
üzerine kasikla sogutulmus ispanaklar yerlestirilir, bir tepsiye
dizilir, üzeri alüminyum folyoyla kapatilip, 200 derecelik bir firinda
pisirilir, tartoletler firindan cikar cikmaz üzerine kasar konup servis
yapilir, Afiyet olsun
Not:tartoletler kaliplardan kolay ayrilsin diye bir firca yardimiyla hafif yaglanabilir
0 yorum :
Yorum Gönder