Gerekli Malzemeler:
Hamuru icin:
1 yumurta, 2 yemek kasigi
yogurt, 2 yemek kasigi toz seker, 1 paket margarin (oda sicakliginda
olucak), yarim paket kabartma tozu ve alabildigince un
Ici icin:
3 elma(rendelenicek),3 kasik toz seker, tarcin ve iri dövülmüs ceviz ici
üzeri icin pudra sekeri
Yapilisi
3 elma rendesi, 3 kasik toz sekerle suyu cekene kadar iyice pisirilir,
icine iri dövülmüs ceviz ilave edilip karistirilir ocaktan alinir,
uzerine tarcin serpistirilip tekrar karistirip sogumaya birakilir.
Hazirldaigimiz
ic sogurken diger taraftan da hamurumuzu yogurabiliriz, 1 paket
yumusamis margarin, 2 yemek kasigi yogurt, 2 yemek kasigi toz seker ve 1
yumurtayi, hamur yogurma kabiniza koyun iyice karistirin, azar azar un
ve kabartma tozunu ilave ederek, ele yapismicak sekilde bir hamur
yogurun, yogurdugunuz hamurdan beze alarak hafif unlanmis tezgahta acin 8
parcaya bölün, hazirladiginiz icten koyup rulo seklinde sarin, yagli
kagit serilmis tepsiye dizin, orta hararetli firinda pisirin, soguyunca
üzerine pudra sekeri serperek servis yapin.
Afiyet olsun:-)
0 yorum :
Yorum Gönder