Gerekli malzemeler:
Sütlaci icin:
1 litre süt
1 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi pirinc
1 yemek kasigi nisasta
1 limon kabugu rendesi
1 paket vanilya
Zerdesi icin:
1 litre su
3 yemek kasigi pirinc
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi nisasta
safran
arzuya gore üstü icin nar tanesi
Yapilisi;
Ilk
olarak tencereye sütü alin. Uzerine sekeri de ilave ederek kaynayana
kadar kontrollü olarak pisirin. Kaynayinca üzerine vanilyasini ekleyin.
Kivamini baglamak icin ise nisastayi su ile acarak, karistira karistira
ilave edin. Diger tarafta pirince üstünü biraz gececek kadar su
ekleyerek pismeye birakin. Pirinc haslanip suyunu cekince kaynayan sütün
üzerine ilave edin. Pisince servis edeceginiz kaplariniza döküp
sogumaya birakin.
Zerdesi icin ise tencereye suyu, sekeri, bir
cay kasigi safrani, nisastayi ve haslanmis ve suyunu cekmis pirinci
ekleyerek ocaga alin. Karistirarak pisirin. Pisince, birbirine
karismamasi icin onceden kaplarimiza doktugumuz sütlacin üzerine dökerek
Sogumaya birakin.
Arzu ederseniz üzerini nartaneleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun,
0 yorum :
Yorum Gönder