24 Şubat 2015 Salı

Zerdeli sütlac

Gerekli malzemeler:

Sütlaci icin:
1 litre süt
1 su bardagi toz seker
3 yemek kasigi pirinc
1 yemek kasigi nisasta
1 limon kabugu rendesi
1 paket vanilya




Zerdesi icin:
1 litre su
3 yemek kasigi pirinc
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi nisasta
safran
arzuya gore üstü icin nar tanesi

Yapilisi;
Ilk olarak tencereye sütü alin. Uzerine sekeri de ilave ederek kaynayana kadar kontrollü olarak pisirin. Kaynayinca üzerine vanilyasini ekleyin. Kivamini baglamak icin ise nisastayi su ile acarak, karistira karistira ilave edin. Diger tarafta pirince üstünü biraz gececek kadar su ekleyerek pismeye birakin. Pirinc haslanip suyunu cekince kaynayan sütün üzerine ilave edin. Pisince servis edeceginiz kaplariniza döküp sogumaya birakin.

Zerdesi icin ise tencereye suyu, sekeri, bir cay kasigi safrani, nisastayi ve haslanmis ve suyunu cekmis pirinci ekleyerek ocaga alin. Karistirarak pisirin. Pisince, birbirine karismamasi icin onceden kaplarimiza doktugumuz sütlacin üzerine dökerek Sogumaya birakin.
Arzu ederseniz üzerini nartaneleriyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun,

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats