24 Şubat 2015 Salı

Hanimgobegi Tatlisi

Gerekli Malzemeler:
2.5 su bardagi un
1 kasik nisasta
2.5 su bardagi su
100 gr. margarin
4 yumurta
1 fiske tuz
1 corba kasigi seker
Kizartmak icin sivi yag

Serbeti icin:
4.5 su bardagi seker
3 bardak su
1/4 limon suyu



Yapilisi:

2.5 su bardagi su, 100 gr. margarin, 1 corba kasigi seker, 1 tutam tuz yag eriyinciye kadar kaynatilir. 2.5 su bardagi un ve 1 kasik nisasta birden ilave edilir. Tahta kas1kla karistirarak 10 dakika pisirilir.
Pisirilen hamur sogumaya birakilir, soguyan hamura uc veya dort yumurta kirilir. Elle yogurulur. Ceviz buyuklugunde parca alinir. Elde sekillendirilir. Serce parmagi sivi yaga batirilir. Ortasi delinir. Soguk kizartma yaga birakilir. Ocak ustune alinir. Sallayarak kizartilir.Kizaran tatlilar soguk suruba atilir. 2-3 dakika bekletilir. Servis tabagina alinir.
Eger arzu ederseniz, hanimgobegi tatlinizin ortasina bir tane cam fistigida yerlestirebilirsiniz.
Afiyet olsun

Not: Serbetinizi geceden hazirlarsaniz daha guzel olur

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats