Gerekli Malzemeler:
2,5 su bardagi un
3 bardak su
1 kas1k irmik
1 kas1k pirinc unu
1 kas1k nisasta
6 yumurta
1 kibrit kutusundan biraz buyuk margarin
birazcik tuz
Kizartmak icin sivi yag
Serbeti icin
5 bardak seker
3 bardak su
1 yemek kasigi limon suyu
serbetini bir gun onceden hazirlarsaniz daha guzel oluyor
Yapilisi
Bir
tencereye 3 bardak su, margarin ve biraz tuz konur, kaynamaya
birakilir, kaynadiktan sonra (un, irmik, pirinc unu, nisasta hepsi
karistirilir) yavas yavas kaynamakta olan suya konup ocakta iyice
karistirilir ve hamur ele yapismiyacak kivama gelince ocaktan alinir,
ilimaya birakilir, hamur iliyinca tek, tek yumurtalar hamura yedirilip,
iyice karistirilir. Hazirlamis oldugunuz hamuru, ucunda tirtilli huni
bulunan ozel torba yada tulumba tatlisi kalibinin icine koyarak hafif
ilik aycicegi olan tavaya parmak uzunlugunda cok sık olmamak sartiyla
sıkınız , sık konursa tatlilar piserken kabaracagi icin muntazam olmaz.
Hamurlar biraz kabarinca atesin altini harlandirin, her yani pembe renk
alincaya kadar, tavayi devamli sallamak suretiyle kizartin. Cikardiginiz
kizarmis hamurlari soguk serbetin icine atip 5 dakika sonra cikarip
tabaga alin.
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder