24 Şubat 2015 Salı

Tulumba Tatlisi

Gerekli Malzemeler:

2,5 su bardagi un
3 bardak su
1 kas1k irmik
1 kas1k pirinc unu
1 kas1k nisasta
6 yumurta
1 kibrit kutusundan biraz buyuk margarin
birazcik tuz
Kizartmak icin sivi yag

Serbeti icin
5 bardak seker
3 bardak su
1 yemek kasigi limon suyu
serbetini bir gun onceden hazirlarsaniz daha guzel oluyor

Yapilisi
Bir tencereye 3 bardak su, margarin ve biraz tuz konur, kaynamaya birakilir, kaynadiktan sonra (un, irmik, pirinc unu, nisasta hepsi karistirilir) yavas yavas kaynamakta olan suya konup ocakta iyice karistirilir ve hamur ele yapismiyacak kivama gelince ocaktan alinir, ilimaya birakilir, hamur iliyinca tek, tek yumurtalar hamura yedirilip, iyice karistirilir. Hazirlamis oldugunuz hamuru, ucunda tirtilli huni bulunan ozel torba yada tulumba tatlisi kalibinin icine koyarak hafif ilik aycicegi olan tavaya parmak uzunlugunda cok sık olmamak sartiyla sıkınız , sık konursa tatlilar piserken kabaracagi icin muntazam olmaz. Hamurlar biraz kabarinca atesin altini harlandirin, her yani pembe renk alincaya kadar, tavayi devamli sallamak suretiyle kizartin. Cikardiginiz kizarmis hamurlari soguk serbetin icine atip 5 dakika sonra cikarip tabaga alin.
Afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats