Malzemeler:
1/3 su bardagi kuru fasulye,
1/3 su bardagi nohut,
2 su bardagi dövülmüs asürelik bugday,
1/4 su bardagi cekirdeksiz üzüm,
1/3 su bardagi findik ici,
1/3 su bardagi badem ici,
1/3 su bardagi ceviz ici,
1/3 su bardagi fistik,
arzuya göre kuru incir ve kuru kayisi, karanfil
ve toz seker
Bugdayi, fasulyeyi ve nohutu yikayip, ayri kaplarda aksamdan islamaya birakin.
Asureyi
pisireceginiz zaman bugdayi, nohutu ve fasulyeyi 15 su bardagi suyla,
büyükce bir tencerede atese koyun ve kaynamaya baslarken, üzerine
biriken köpügü bir kevgirle alip, kapagini örtün. Bugdayi agir ateste
karistirmaksizin araliksiz olarak kaynatmak süretiyle pisirin, bugdayin
suyu hafif suluca bir koyuluga gelince, zarlari soyulmus cevizi, bademi,
findigi , üzümü ve arzu ederseniz kucuk dogranmis incir ve kuru kaysiyi
ve sekerini de ekleyip bir tasim kaynatin, tabiki sekerini nasil
seviyorsaniz o miktarda koyun kimisi cok sekerli sever, kimisi fazla
sekersiz bu size kalmis bir sey. bunlari yaptiysaniz asureniz pismis
demektir, arzu ettiginiz kaplara koyup servis yapabilirsiniz, isterseniz
üzerine mevsimi ise nar tanesi ile süsleyebilirsiniz, tarcin
serpistirebilirsiniz.
Afiyet olsun,
Not: (ceviz, findik,
fistik ve bademlerin zarlarinin cabuk soyulmasi icin sicak suya islatin,
cabuk soyuldugunu görüceksiniz. zarlarini soymasak olmazmi derseniz?
asurenizin rengi güzel olmaz ) ama soydugunuzda görüceksiniz asurenizin
rengi bembeyaz olucaktir
0 yorum :
Yorum Gönder