24 Şubat 2015 Salı

Asure

Malzemeler:

1/3 su bardagi kuru fasulye,
1/3 su bardagi nohut,
2 su bardagi dövülmüs asürelik bugday,
1/4 su bardagi cekirdeksiz üzüm,
1/3 su bardagi findik ici,
1/3 su bardagi badem ici,
1/3 su bardagi ceviz ici,
1/3 su bardagi fistik,
arzuya göre kuru incir ve kuru kayisi, karanfil
ve toz seker

Bugdayi, fasulyeyi ve nohutu yikayip, ayri kaplarda aksamdan islamaya birakin.
Asureyi pisireceginiz zaman bugdayi, nohutu ve fasulyeyi 15 su bardagi suyla, büyükce bir tencerede atese koyun ve kaynamaya baslarken, üzerine biriken köpügü bir kevgirle alip, kapagini örtün. Bugdayi agir ateste karistirmaksizin araliksiz olarak kaynatmak süretiyle pisirin, bugdayin suyu hafif suluca bir koyuluga gelince, zarlari soyulmus cevizi, bademi, findigi , üzümü ve arzu ederseniz kucuk dogranmis incir ve kuru kaysiyi ve sekerini de ekleyip bir tasim kaynatin, tabiki sekerini nasil seviyorsaniz o miktarda koyun kimisi cok sekerli sever, kimisi fazla sekersiz bu size kalmis bir sey. bunlari yaptiysaniz asureniz pismis demektir, arzu ettiginiz kaplara koyup servis yapabilirsiniz, isterseniz üzerine mevsimi ise nar tanesi ile süsleyebilirsiniz, tarcin serpistirebilirsiniz.

Afiyet olsun,

Not: (ceviz, findik, fistik ve bademlerin zarlarinin cabuk soyulmasi icin sicak suya islatin, cabuk soyuldugunu görüceksiniz. zarlarini soymasak olmazmi derseniz? asurenizin rengi güzel olmaz ) ama soydugunuzda görüceksiniz asurenizin rengi bembeyaz olucaktir

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats