Gerekli Malzemeler:
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi sivi yag
1 paket margarin yada tereyagi
2 su bardagi iri dovulmus ceviz
1 yumurta
1 paket kabartmatozu
Alabildigi kadar un
bir fiske tuz
Serbeti Icin:
3 su bardagi su
3 su bardagi seker
yarim limon suyu
Yapilisi:
On
hazirlik olarak serbetini hazirlayin. 3 su bardagi seker, 3 su bardagi
suyu kaynatin ve yarim limon suyunu ekleyin sogumaya birakin
Bir
kabin icine 1 su bardagi yogurt,1 su bardagi sivi yag,1 paket margarin,1
paket kabartma tozu, bir fiske tuzu,1 yumurta ve aldigi kadar unu
karistirin. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek
yogurun.
Hamuru 4 parcaya bölün.Her bir parcsini merdane ile
acin.Actiginiz hamura iri dövülmüs cevizden yayin.Rulo biciminde
katlayin.Diger hamurlari da ayni sekilde katlayip, parmak kalinliginda
kesin.Tepsiye dizin.
Onceden isitilmis orta derece firinda pisirin.Onceden hazirlayip soguttugunuz serbeti tatlilarin üstüne dökün. Serbeti cekince servis yapin.
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder