Armut Tatlisi:
Gerekli Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardagi toz seker
2 yemek kasigi misir nisastasi
1 yemek ksigi pirinc unu
1 paket vanilya
Üzeri Icin:
6 adet armut
1 su bardagi toz seker
4-5 adet karanfil
Yarim limon
Toz tarcin
1
litre süte 1 su bardagi toz seker,2 yemek kasigi misir nisastasi,1
yemek kasigi pirinc unu ve 1 paket vanilyayi ilave edin. Sürekli
karistirarak kremayi pisirin. Dikdörtgen bir borcama pisen kremayi döküp
sogumaya birakin.
Armutlari soyup 2'ye bölerek cekirdek yataklarini
cikartin. Daha sonra tencereye ic kismi alta gelecek sekilde
yerlestirin. Armutlarin üzerine yarim limon suyunu sIkIn. Üzerine 1 su
bardagi toz sekeri gezdirin, yaklasik 1-2 kasik su ve 4-5 adet karanfil
ilave edip armutlari pisirip, sogumaya birakin. soguyan armutlari,
borcama döküp soguttugumuz kremanin üzerine yerlestirip dilimleyin,
tarcin serpistip servis yapin, afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder