24 Şubat 2015 Salı

Armut Tatlisi

Armut Tatlisi:

Gerekli Malzemeler :
1 litre süt
1 su bardagi toz seker
2 yemek kasigi misir nisastasi
1 yemek ksigi pirinc unu
1 paket vanilya

Üzeri Icin:
6 adet armut
1 su bardagi toz seker
4-5 adet karanfil
Yarim limon
Toz tarcin

1 litre süte 1 su bardagi toz seker,2 yemek kasigi misir nisastasi,1 yemek kasigi pirinc unu ve 1 paket vanilyayi ilave edin. Sürekli karistirarak kremayi pisirin. Dikdörtgen bir borcama pisen kremayi döküp sogumaya birakin.
Armutlari soyup 2'ye bölerek cekirdek yataklarini cikartin. Daha sonra tencereye ic kismi alta gelecek sekilde yerlestirin. Armutlarin üzerine yarim limon suyunu sIkIn. Üzerine 1 su bardagi toz sekeri gezdirin, yaklasik 1-2 kasik su ve 4-5 adet karanfil ilave edip armutlari pisirip, sogumaya birakin. soguyan armutlari, borcama döküp soguttugumuz kremanin üzerine yerlestirip dilimleyin, tarcin serpistip servis yapin, afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats