24 Şubat 2015 Salı

Gül Tatlisi

Gerekli Malzemeler:
1 Kilo un
2 yumurta
1 bardak sut
1 bardak sivi yag
1 paket margarin yada tereyagi
1 paket kabartmatozu
bir fiske tuz

Serbeti icin:
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
bir kac damla limon suyu



2 yumurta, 1 su bardagi sut, 1 bardak siviyag, bir fiske tuz,1 paket eritilmis sogutulmus tereyagi ve 1 paket kabartma tozunu bir kaba alin,1 kilo unu azar azar ilave edip yogurun (eger un az gelirse birazdaha ilave edebilirsiniz) Merdane ile ince acip cay bardagi agzi ile yuvarlaklar kesin. Hamurlarin her birinin dört kenarina bicagin ucu ile cizik atin. Ortalarina birer yarim ceviz yerlestirin. Hamurlarin karsilikli uclarini cevizin üzerine sarip gül sekli verin. orta derece firinda kizarincaya kadar pisirin. Sogumaya birakin. kaynatıp sogumus serbetinizi tatlilarin uzerine dokun. Serbeti cekince servis yapin.

Afiyet olsun

0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats