Gerekli Malzemeler:
1 Kilo un
2 yumurta
1 bardak sut
1 bardak sivi yag
1 paket margarin yada tereyagi
1 paket kabartmatozu
bir fiske tuz
Serbeti icin:
2 su bardagi seker
2 su bardagi su
bir kac damla limon suyu
2 yumurta, 1 su bardagi sut, 1 bardak siviyag, bir fiske tuz,1 paket
eritilmis sogutulmus tereyagi ve 1 paket kabartma tozunu bir kaba alin,1
kilo unu azar azar ilave edip yogurun (eger un az gelirse birazdaha
ilave edebilirsiniz) Merdane ile ince acip cay bardagi agzi ile
yuvarlaklar kesin. Hamurlarin her birinin dört kenarina bicagin ucu ile
cizik atin. Ortalarina birer yarim ceviz yerlestirin. Hamurlarin
karsilikli uclarini cevizin üzerine sarip gül sekli verin. orta derece
firinda kizarincaya kadar pisirin. Sogumaya birakin. kaynatıp sogumus
serbetinizi tatlilarin uzerine dokun. Serbeti cekince servis yapin.
Afiyet olsun
0 yorum :
Yorum Gönder