Gerekli Malzemeler:
1 kilo havuc (Yikanip kabuklari soyulup rendelenecek)
1 su bardagi toz seker
1 su bardagi iri dövülmüs ceviz
1 paket petibör biskuvi
1 kasik tereyagi yada margarin
Muhallebisi Icin:
4 su bardagi süt
4 corba kasigi un
1 corba kasigi nisasta
1 paket vanilya
4 corba kasigi tozseker
kibrit kutusu büyüklügünde tereyagi yada margarin
Hindistan cevizi
Yikanip
soyulmus Havuclari rendeleyin, 1 su bardagi toz sekerle suyunu cekene
kadar 5-6 dakika kadar pisirin, sicakken margarini ilave edin,
soguduktan sonra petibör bisküvileri agiza gelicek sekilde kirin. Iri
dövülmüs cevizi ilave edip iyice karistirin, dikdörtgen bir borcami
elinizle hafif tepsi yaglar gibi islatin, borcama bolca Hindistan
cevizi serpistirin ve havuclu karisimi tepsiye yayin, elinizle bastirip
düzeltin. Bir tencerede süt, un, nisasta ve toz sekeri iyice karistirin,
orta ateste karistirarak pisirip, kaynamaya baslayip koyulastiginda
ocaktan alip, icine vanilya sekerini ve margarini ilave edip karistirin,
muhallebiniz pütürlü olduysa el mikseriyle karistirabilirsiniz,
muhallebiyi düzgün bir sekilde tepsiye döküp, üzerine Hindistan cevizi
serpistirin, Antep fistigiyla süsleyip buzdolabina koyun. 3-4 saat
sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet seker olsun:-)
0 yorum :
Yorum Gönder