2 Mart 2015 Pazartesi

Karamelli Kurabiye


Gerekli Malzemeler:
300 gr Margarin veya tereyagi
125 gr. seker
1 Yumurta
2 cay kasigi vanilya aromasi, yada 1 paket vanilya sekeri
400 gr. un

Üzeri icin:Yarim kavanoz hazir karamel
150 gr. cikolata

300 gr. tereyagini 125 gr. sekerle iyice minciklayin, vanilya sekerini ilave edin. unu azar, azar ilave ederek hamuru yogurun, eger un az gelirse ilave edebilirsiniz.Yogrulan hamurdan ceviz büyüklügünde parcalar kopartarak, elinizde yuvarlayin, yuvarladiginiz kurabiyenin ortasina parmaginizla bastirarak cukur olusturup yagli kagit serilmis tepsiye dizin. 180 derece firinda pisirin. Pisip soguyan kurabiyelerin cukurlarina, eritilmis karamel koyup donmasini bekleyin, karameller donduktan sonra, benmari usuli erittilmis cikolatayla, donmus karamellerin üzerini kapatip, gelisi güzel kurabiyelerin üzerine gezdirin, arzuya göre cikolatanin üzerine Antep fisitigi yada Hindistan cevizi serpistirebilirsiniz.


                                        Afiyet seker olsun



0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats