2 Mart 2015 Pazartesi

Sade Pogaca

Gerekli Malzemeler:
1 kilo un
4 yumurta
3 paket vanilya sekeri
1 tatli kasigi tuz
ilik süt
1 paket maya (42gr)
arasina sürmek icin 1 paket eritilmis tereyagi
 ayriyeten üzerine sürmek icin 2  yumurta

1 kilo elenmis unu yogurma kabina koyun, mayayi yarim bardak ilik sütle eritip  una ilave edin, 4 yumurtayi, tuzu ve 3 paket vanilya sekerinide  katip azar azar ilik süt ilave edip kulak memesi yumusakliginda  hamur yogurun. Yogurdugunuz hamuru mandalina büyüklügünde kücük parcalara bölüp, eleinizde yuvarlayip bir tepsiye dizin. Mandalina büyüklügündeki hamuru, yaglanmis tezgahta elinizle acabildiginiz kadar acin, eritilmis tereyagindan sürüp rulo yapip sekil verin (resimdeki gibi) yagli kagit serilmis tepsiye araliklarla dizin yaklasik 1 saat kadar mayalanmaya birakin, mayalanan pogacalarinizin üzerine yumurta sarisi sürüp firinda pisirin.

Afiyet olsun,

Not:Bu tarif ablamin Fasli komsusuna ait 



0 yorum :

Yorum Gönder

 
Site Meter View My Stats